Zelftherapieweekend in Burg-Haamstede 30 jan t/m 1 feb 2015

Dit keer werd het zelftherapieweekend gehouden in het mooie Zeeland, georganiseerd door Christian Wieme en Linda Koning.
Na ruim 2 uur rijden kwam ik aan op Hoeve Zonzijde, een mooie locatie vlakbij de zee. Leuk om weer oude bekenden te zien en om nieuwe mensen te ontmoeten.
Tijdens de voorstelronde maakte ieder zijn voornemen voor het weekend kenbaar om zo weer met “een volle tank“ naar huis te kunnen gaan. Eigenlijk vond iedereen het belangrijk om de focus te leggen op de eigen klanken.
De volgende ochtend, na de traditionele ochtendwandeling, stond de workshop mindfulness gegeven door Josseline op het programma. Haar duidelijke uitleg en de oefening “de emotionele ladder” heb ik als zeer prettig ervaren. Ook de workshop van Willy was prima; aan de hand van een willekeurig plaatje iets vertellen. Letting go, gewoon vertellen wat er in je opkomt. Zoals Jan vaak zegt “je klep open laten vallen en geluid maken”. De gedachten komen vanzelf en de klank wordt automatisch vormgegeven, daar hoef je je niet tegenaan te bemoeien!
Ook de daaropvolgende telefoonoefening werd als bijzonder stimulerend ervaren.
´s Middags werd de traditionele informatiemiddag gehouden. Er waren een aantal geïnteresseerde bezoekers gekomen en ieder groepslid is naar voren gestapt om wat te vertellen over zijn proces naar het vrij worden.
Na de informatiemiddag hebben we een strandwandeling gemaakt. Heerlijk even de frisse lucht in! Jammer dat er geen branding was, dan hadden we deze kunnen overstemmen door onze klanken bij wijze van extra oefening. Na het diner stond er een spel op het programma. Ieder had een persoonlijk voorwerp van huis meegenomen en er moest geraden worden welk voorwerp bij wie hoorde. Moeilijk hoor, maar Levina had zowaar bijna alles goed geraden!
Zondagochtend was er een workshop “spreken vanuit je hart” van Marjon. Het luisteren naar je eigen klanken stond ook hier centraal. Als je een muziekinstrument mocht kiezen wat gevoelsmatig het dichtst bij je komt als klankkast welk instrument zou jij dan kiezen? Leuk om hierover na te denken.
Christian en Linda, heel erg bedankt voor het organiseren van dit zelftherapieweekend. Weer een stimulerende duw in de goede richting. Ook alle mensen die deelnamen aan dit weekend, bedankt.

Hartelijke groet,
Inge